ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12 & 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΚΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
![ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΚΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΚΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ](/sites/default/files/2020-09/%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%97%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1.jpg)
Με μοναδικές συλλογές και συνεχή δραστηριότητα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι πάντα έτοιμο να καλοσωρίσει τους επισκέπτες του.
Η περιήγηση στις εκθέσεις και τις δράσεις του Μουσείου και στα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης, προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από το ξεκίνημα του λειτουργεί ως χώρος γνώσης, εκπαίδευσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια της αποστολής του επιδιώκει την συνεργασία και την δικτύωση του με άλλους πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και αναπτυξιακούς φορείς, στη Λέσβο, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι γεωλογικό μουσείο που βρίσκεται στο χωριό Σίγρι, στο νησί της Λέσβου. Ιδρύθηκε το 1994. Είναι κέντρο μελέτης, διαχείρισης και διατήρησης του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου, ενώ συμβάλλει στην επιμόρφωση σχετικά με το χώρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων και είναι μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Γεωπάρκων της Ουνέσκο.
Συνεχίζονται με επιτυχία κάθε Σαββατοκύριακο οι εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Σεπτεμβρίου το Μουσείο καλεί όλους τους μικρούς του φίλους να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά του προγράμματα «Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» και «Ας γνωρίσουμε τα Ηφαίστεια».
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου», ένα μοναδικό ταξίδι στο χθες και το σήμερα, στο Απολιθωμένο Δάσος και το δάσος που ζούσε πριν 20 εκατομμύρια χρόνια στην ίδια ακριβώς περιοχή. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν φυτά και ζώα που έχουν πλέον εξαφανιστεί όπως οι σεκόιες και τα δεινοθήρια. Θα γνωρίσουν τους γιγαντιαίους απολιθωμένους κορμούς σεκόιας από τον χερσαίο και θαλάσσιο χώρο του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και το ακριβές, όσο και εντυπωσιακό πρόπλασμα του Δεινοθηρίου της Λέσβου σε φυσικές διαστάσεις με ηχητικά εφέ και κίνηση. Θα ενημερωθούν για τα εξαφανισμένα και σύγχρονα είδη προβοσκιδωτών ζώων και θα κατανόησουν την εξέλιξή τους στο χρόνο μέσα από παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ στο τέλος θα επιχειρήσουν να σχεδιάσουν το Δεινοθήριο της Λέσβου και θα δημιουργήσουν μια χάρτινη φιγούρα του.
Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μικροί ηφαιστειολόγοι παίρνοντας μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ας γνωρίσουμε τα Ηφαίστεια». Αφού ανακαλύψουν τα ηφαίστεια της Λέσβου, του Αιγαίου και του ελληνικού χώρου, θα μάθουν τα πάντα για τον τρόπο δημιουργίας τους, τα φαινόμενα και τις διεργασίες που σχημάτισαν τα σημερινά ηφαιστειακά τοπία και το ηφαιστειακό τόξο της Ελλάδας, καθώς και την παγκόσμια κατανομή των ηφαιστείων. Θα εξερευνήσουν επίσης τους μόνιμους εκθεσειακούς χώρους του Μουσείου συλλέγοντας πληροφορίες για τη σχέση των ηφαιστείων της Λέσβου με τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους. Στο τέλος, θα δημιουργήσουν τα ίδια μια ηφαιστειακή έκρηξη συμμετέχοντας στο πείραμα δημιουργίας ενός ηφαιστείου σε μικρογραφία.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» και «Ας γνωρίσουμε τα Ηφαίστεια» απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.
Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τηρούνται όλοι οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του Covid-19!
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434.
Δευτέρα - Κυριακή : 9.00-17.00
Σίγρι, Λέσβος, Τ.Κ. - 81103
+30 22530 54434
lesvospf@otenet.gr