Εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στους υγροτόπους της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO
Φωτογραφίες Νέων & εκδηλώσεων
Με μοναδικές συλλογές και συνεχή δραστηριότητα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι πάντα έτοιμο να καλοσωρίσει τους επισκέπτες του.
Αγορά εισιτηρίων
Η περιήγηση στις εκθέσεις και τις δράσεις του Μουσείου και στα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης, προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από το ξεκίνημα του λειτουργεί ως χώρος γνώσης, εκπαίδευσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια της αποστολής του επιδιώκει την συνεργασία και την δικτύωση του με άλλους πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και αναπτυξιακούς φορείς, στη Λέσβο, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι γεωλογικό μουσείο που βρίσκεται στο χωριό Σίγρι, στο νησί της Λέσβου. Ιδρύθηκε το 1994. Είναι κέντρο μελέτης, διαχείρισης και διατήρησης του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου, ενώ συμβάλλει στην επιμόρφωση σχετικά με το χώρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων και είναι μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Γεωπάρκων της Ουνέσκο.
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κάπης γνώρισαν τα φθινοπωρινά πουλιά
Νέες εξορμήσεις την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου & το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με επιτυχία οργάνωσαν εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στους υγροτόπους της Λέσβου την Τετάρτη 6, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου Κάπης.
Οι συμμετέχοντες, σε όλες τις εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φθινοπωρινή μετανάστευση και με επιτυχία παρατήρησαν Φλαμίνγκο, Αβοκέτες, Καλαμοκανάδες, Θαλασσοσφυριχτές, Καστανοκέφαλους Γλάρους, Ποταμογλάρονα, Κορμοράνους, Μαυροπελαργούς, Κοκκινοσκέληδες, και ανακαλύψαν τα μυστικά τους.
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κάπης γνώρισαν τα φθινοπωρινά πουλιά
Ενθουσιασμένοι οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Κάπης συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες παρατήρησης πουλιών στην περιοχή της Καλλονής και γνώρισαν τα φθινοπωρινά πουλιά αλλά και το πλούσιο δασικό σύστημα της Λέσβου.
Οι μαθητές ξεκίνησαν τις δράσεις τους από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής που βρίσκεται στη Σκάλα Καλλονής, όπου περιηγήθηκαν και ανακάλυψαν πολύτιμες πληροφορίες για τα πουλιά της Λέσβου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Κόλπο Καλλονής, όπου συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μεταναστευτικά και μόνιμα πουλιά της Λέσβου. Η εκπαιδευτική τους επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο δάσος της περιοχής, όπου και έζησαν μοναδικές εμπειρίες.
Νέες εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου
& το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα οργανώσουν νέες εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης στη Λέσβο-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και γνωριμία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού για τους φτερωτούς επισκέπτες. Ειδικότερα, δύο νέες εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης θα πραγματοποιηθούν στον υγρότοπο του Κόλπου Καλλονής, στην περιοχή του παρατηρητήριου 3, την Τετάρτη 13 και το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και ώρα 16.00.
Οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια κατάλληλου εξοπλισμού (κυάλια/τηλεσκόπια) και με κατάλληλη καθοδήγηση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολύ σημαντικά είδη μεταναστευτικών πουλιών στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής.
Η συμμετοχή στη δράση δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά (8 ετών και άνω), και μετά από δήλωση συμμετοχής.
Οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να έχουν πρότερη εμπειρία στην παρατήρηση πουλιών.
Περισσότερα για τα πουλιά και τις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.
Δευτέρα - Κυριακή : 9.00-17.00
Σίγρι, Λέσβος, Τ.Κ. - 81103
+30 22530 54434
lesvospf@otenet.gr