ΗΜΕΡΙΔΑ ‘’ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ’’ | ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ – ΚΙΒΩΤΟΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ
Φωτογραφίες Νέων & εκδηλώσεων
Με μοναδικές συλλογές και συνεχή δραστηριότητα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι πάντα έτοιμο να καλοσωρίσει τους επισκέπτες του.
Αγορά εισιτηρίων
Η περιήγηση στις εκθέσεις και τις δράσεις του Μουσείου και στα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης, προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από το ξεκίνημα του λειτουργεί ως χώρος γνώσης, εκπαίδευσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια της αποστολής του επιδιώκει την συνεργασία και την δικτύωση του με άλλους πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και αναπτυξιακούς φορείς, στη Λέσβο, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι γεωλογικό μουσείο που βρίσκεται στο χωριό Σίγρι, στο νησί της Λέσβου. Ιδρύθηκε το 1994. Είναι κέντρο μελέτης, διαχείρισης και διατήρησης του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου, ενώ συμβάλλει στην επιμόρφωση σχετικά με το χώρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων και είναι μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Γεωπάρκων της Ουνέσκο.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ 2022
Μόλυβος, Πολυχώρος πολιτισμού «δεσμός»
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 & ώρα 19:00
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Δυτικής Λέσβου και το Φορέα Τουρισμού Μολύβου οργανώνουν στο Μόλυβο εκδήλωση με θέμα «Υγρότοποι της Βόρειας Λέσβου» την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00 στον πολυχώρο πολιτισμού «δεσμός» στο Μόλυβο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 2022
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των επαγγελματιών του τουρισμού για την ποικιλία και μοναδικότητα των υγροτόπων της Λέσβου και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού.
Η περιοχή της Δυτικής Λέσβου είναι ήδη διεθνώς γνωστή για τα σημαντικά είδη αναπαραγόμενων και διερχόμενων - μεταναστευτικών πουλιών που φιλοξενεί και αποτελούν ένα από τα βασικά κίνητρα για την επίσκεψη στο νησί μας ξένων ορνιθοπαρατηρητών. Η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής – και ιδιαίτερα της ορνιθοπανίδας - μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
19.00 – 19.15 |
Χαιρετισμός εκπροσώπου του Δήμου Δυτικής Λέσβου Χαιρετισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Χαιρετισμός Προέδρου Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Νίκου Μόλβαλη |
19.10 – 19.30 |
Γεωπάρκο Λέσβου & Βιοποικιλότητα Καθ. Νικόλαος Ζούρος / Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Έδρα UNESCO για τα Γεωπάρκα και την βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικών και παράκτιων περιοχών |
19.30 – 19.55 |
Τα πουλιά των υγροτόπων της Λέσβου Ελένη Γαληνού / Περιβαλλοντολόγος, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου - Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής |
19.55– 20.15 |
Πολυήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Κωνσταντίνα Μπεντάνα / Γεωλόγος, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου |
20.15 – 20.35 |
Η συμβολή του Birdwatching στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού Αφρδίτη Βατή / Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Δήμου Δυτικής Λέσβου |
20.35 – 21.00 |
Παρεμβάσεις συμμετεχόντων Συζήτηση |
Δευτέρα - Κυριακή : 9.00-17.00
Σίγρι, Λέσβος, Τ.Κ. - 81103
+30 22530 54434
lesvospf@otenet.gr