Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι περιπέτειες του μικρού Δεινούλη στο δάσος με τις Σεκόιες! | Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Νηπιαγωγεία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

24 Οκτ 2022
123

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Σκουτάρου γνώρισαν το Δεινοθήριο της Λέσβου μέσα από θεατρικό παιχνίδι και το ακριβέ αντίγραφο του ζώου

Ενθουσιασμένοι και γεμάτοι νέες εμπειρίες ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Σκουτάρου, οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Οι περιπέτειες του μικρού Δεινούλη στο δάσος με τις Σεκόιες».

Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση που δομείται με κεντρικό έκθεμα το ακριβές πρόπλασμα του Δεινοθηρίου της Λέσβου σε φυσικές διαστάσεις με ηχητικά εφέ και κίνηση.

Οι μαθητές έζησαν μοναδικές εμπειρίες καθώς γνώρισαν το δεινοθήριο, το πρώτο απολιθωμένο ζώο που βρέθηκε στο Απολιθωμένο Δάσος, μέσα από την επαφή τους με το ακριβές αντίγραφο του ζώου και τη συμμετοχή τους σε ένα πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετέφερε τα παιδιά νοητά 20 εκατομμύρια χρόνια πριν, στο τροπικό δάσος της περιοχής και ενσάρκωσαν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι το ρόλο του «Δεινούλη», των φυτών και του ηφαιστείου. Οι μικροί μαθητές φόρεσαν τις στολές του δεινούλη, του ηφαιστείου  της σεκόιας, της βελανιδιάς, του πεύκου και των άλλων φυτών που ζούσαν στο δάσος και έζησαν την ιστορία δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, έπαιξαν το ρόλο τους και βίωσαν μοναδικές εμπειρίες.

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Σκουτάρου όταν γνώρισαν το ακριβές αντίγραφο του Δεινοθήριου. Οι μαθητές ανακάλυψαν τα χαρακτηριστικά του ζώου που το κάνουν μοναδικό αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συμμετοχή των μαθητών σε δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ζωγραφική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22510-47033 e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr .