Προβολή της Λέσβου ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού στην Πολωνία
Φωτογραφίες Νέων & εκδηλώσεων
Με μοναδικές συλλογές και συνεχή δραστηριότητα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι πάντα έτοιμο να καλοσωρίσει τους επισκέπτες του.
Αγορά εισιτηρίων
Η περιήγηση στις εκθέσεις και τις δράσεις του Μουσείου και στα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης, προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από το ξεκίνημα του λειτουργεί ως χώρος γνώσης, εκπαίδευσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια της αποστολής του επιδιώκει την συνεργασία και την δικτύωση του με άλλους πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και αναπτυξιακούς φορείς, στη Λέσβο, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι γεωλογικό μουσείο που βρίσκεται στο χωριό Σίγρι, στο νησί της Λέσβου. Ιδρύθηκε το 1994. Είναι κέντρο μελέτης, διαχείρισης και διατήρησης του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου, ενώ συμβάλλει στην επιμόρφωση σχετικά με το χώρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων και είναι μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Γεωπάρκων της Ουνέσκο.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει την προσπάθεια προβολής της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO στην τριήμερη συνάντηση προβολής των εναλλακτικών τουριστικών προορισμών της Ελλάδας στην Πολωνία.
Το Μουσείο συμμετέχει στο «WEB Greek Alternative Tourism & Gastronomy» που διεξάγεται διαδικτυακά 8-10 Δεκεμβρίου 2020, με συμμετοχή πλήθους τουριστικών πρακτόρων και φορέων του τουρισμού από την τουριστική αγορά της Πολωνίας.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση του «WEB Greek Alternative Tourism & Gastronomy» της Πολωνίας, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, συμμετείχε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κ. Μ. Ε. Δαρατζίκης, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας κα. Νικολέττα Νικολοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Κεντρικής Ελλάδας και ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων Καθηγητής Ν. Ζούρος, παρουσιάζοντας τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Λέσβου καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρονται για την ανάπτυξη εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων στη φύση.
Ειδικότερα ο κ. Ζούρος αναφέρθηκε στο Απολιθωμένο Δάσος, τους ηφαιστειακούς γεωτόπους, τους υγροτόπους του κόλπου καλλονής, τους επισκέψιμους χώρους φύσης και πολιτισμού, τα Μουσεία και τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού όπως ο περιπατητικός τουρισμός, ο γεωτουρισμός, η παρατήρηση πουλιών - Bird-watching, τουρισμός φύσης, δραστηριότητες ποδηλασίας, ορεινού τρεξίματος, ιστιοπλοΐας, και καταδύσεων, ο εκπαιδευτικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός και ο τουρισμός γαστρονομίας.
Β2Β Διαδικτυακές συναντήσεις
Το Μουσείο θα συμμετέχει κατά τη διάρκεια του Workshop 8-10 Δεκεμβρίου 2020 σε προκαθορισμένες διαδικτυακές συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού της πολωνικής αγοράς. Έχουν ήδη καθορισθεί συναντήσεις ενδιαφερομένων travel agents και tour operators με τους εκπροσώπους του Μουσείου και παράγοντες τουρισμού της Λέσβου. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες που προσφέρει η Λέσβος για τους επισκέπτες από την Πολωνία.
Επιδίωξη της συμμετοχής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σ'αυτή την πρωτοποριακή εκδήλωση, είναι να συμβάλει στη δυναμική προβολή της Λέσβου ως Εναλλακτικού Τουριστικού Προορισμού.
Δευτέρα - Κυριακή : 9.00-17.00
Σίγρι, Λέσβος, Τ.Κ. - 81103
+30 22530 54434
lesvospf@otenet.gr