ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ «Αναθεωρώντας την Γεωγραφία με στόχο την βιωσιμότητα στην μετά COVID περίοδο» Μυτιλήνη 5-7 Μαίου 2022
Φωτογραφίες Νέων & εκδηλώσεων
Με μοναδικές συλλογές και συνεχή δραστηριότητα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι πάντα έτοιμο να καλοσωρίσει τους επισκέπτες του.
Αγορά εισιτηρίων
Η περιήγηση στις εκθέσεις και τις δράσεις του Μουσείου και στα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που αποτελεί διατηρητέο μνημείο της φύσης, προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από το ξεκίνημα του λειτουργεί ως χώρος γνώσης, εκπαίδευσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια της αποστολής του επιδιώκει την συνεργασία και την δικτύωση του με άλλους πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και αναπτυξιακούς φορείς, στη Λέσβο, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι γεωλογικό μουσείο που βρίσκεται στο χωριό Σίγρι, στο νησί της Λέσβου. Ιδρύθηκε το 1994. Είναι κέντρο μελέτης, διαχείρισης και διατήρησης του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου, ενώ συμβάλλει στην επιμόρφωση σχετικά με το χώρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων και είναι μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Γεωπάρκων της Ουνέσκο.
Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνδιοργανώνει και φιλοξενεί στη Μυτιλήνη το ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωγράφων (EUROGEO). Στο συνέδριο συμμετέχουν 190 επιστήμονες από 26 χώρες.
Στο Συνέδριο θα παρουσιασθούν περισσότερες από 92 επιστημονικές εργασίες σε 20 θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλους τους τομείς της Γεωγραφικής έρευνας.
Στα πλαίσια του συνεδρίου θα παρουσιασθούν επίσης τα αποτελέσματα των δράσεων ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους και της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου. Ειδικότερα θα παρουσιασθούν οι δράσεις προστασίας και συντήρησης των απολιθωματοφόρων θέσεων στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους.
Το Σάββατο οι σύνεδροι θα επισκεφθούν το Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι και θα ενημερωθούν για την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου που έχει ανακηρυχτεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Στην έναρξη του Συνεδρίου χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωγράφων Rafael de Migel Gonzales (Πανεπιστήμιο Σαραγόσα) ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Δ. Παπαγεωργίου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Καθηγητής Ν. Ζούρος και ο Πρόεδρος του Τμηματος Γεωγραφίας Καθηγητής Θ. Κίζος.
Σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής και γεωπολιτικής αναμόρφωσης και πολλαπλών και αμοιβαία ενισχυόμενων ή συγκρουόμενων κρίσεων, η επιστήμη της Γεωγραφίας καλείται εκ νέου να αναθεωρήσει και να εκπληρώσει τον κοινωνικό της ρόλο και να διευρύνει την επιστημονική της εμβέλεια.
Το Συνέδριο αποσκοπεί να προωθήσει το έργο της επιστήμης της Γεωγραφίας και του ρόλου των Γεωγράφων στο σύγχρονο κόσμο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωγράφων (EUROGEO) έχει ως στόχο την προώθηση της επιστήμης της Γεωγραφίας μέσω δράσεων όπως:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωγράφων (EUROGEO) στοχεύει στην αποτελεσματική χρήση ανοιχτών γεωγραφικών πληροφοριών για να συμβάλει σε τομείς όπως η δημογραφία και η μετανάστευση, η βιωσιμότητα, η οικονομική ανάπτυξη και οι αστικές και αγροτικές προκλήσεις, οι κίνδυνοι, το τοπίο, η φτώχεια, η δημοκρατία και η συμμετοχή των πολιτών.
Δευτέρα - Κυριακή : 9.00-17.00
Σίγρι, Λέσβος, Τ.Κ. - 81103
+30 22530 54434
lesvospf@otenet.gr